Pica d'Estats : per la vall d'Areste

Pica d'Estats : per la vall d'Areste

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

Map

  • IGN - 2148OT - Vicdessos - Pics d'Estats et du Montcalm

Licence

General

route_types: return_same_way
activities:
durations: 1 day(s)

quality: fine

Rating

E2
S3
T4 
E3 

heights

elevation min/max : 1630 m / 3143 m

height_diff: +1450 m / -1450 m

Access

orientations

E W S N

description

Itinerari molt variat i força directe per atènyer el cim més alt de Catalunya

Pujada

Seguim la pista del pla de Boet fins al trencall del pont de la Molinassa (o del refugi de Vallferrera). Passem pel costat del refugi i seguim remuntant per l'evident i ample camí normal de la pica fins cap allà als 2070m, on aquest camí inicia el llarg flanqueig per la cara SW del serrat d'Areste. El deixem en aquest punt i agafem un corriol menys marcat que va mantenint alçada en direcció NE. Passat un pletiu, iniciem de nou la pujada en una llarga diagonal (fites visibles sense neu), que ens porten a un replà d'on el camí baixa una mica per creuar el barranc.Aleshores seguim el barranc pel seu marge orogràfic esquerre fins just a sota de l'estany d'Areste, moment en què pot resultar més còmode circular per l'altre marge, que fa menys pendent.

Creuem l'estany d'Areste i, de les dues valletes que fa, seguim per la més occidental en direcció al fons del circ. En acostar-nos a la base de les parets del pic de Canalbona, se'ns obre una ampla pala a l'esquerra que remuntem. En arribar al collet, seguim pujant per la cara S d'una carena. La saltem i iniciem un llarg flanqueig (pot ser més còmode a peu si la neu és dura), que ens portarà al circ W del pic de Canalbona. En sortim en direcció N per guanyar la carena fronterera, que anirem seguint de més o menys a prop en direcció al pic Rodó de Canalbona, el primer 3000 per aquest costat dels Pirineus. Continuem cap al pic de Gabarró, on caldrà descalçar-se els esquís per superar el tram de cresta que ens separa de la pica d'Estats (un parell de passos de II+ que es compliquen una mica amb els esquís a l'esquena).

Baixada

Pel mateix recorregut (primer tram de carenes poc esquiable), per la via normal de la vall d'Estats o bé per la part alta de Riufred i port de Canalbona.

remarks

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • en
  • it
  • es
  • fr
  • eu
  • de