Pic de Broate : per la vall de Broate

Pic de Broate : per la vall de Broate

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

Licence

General

route_types: return_same_way
activities:
durations: 1 day(s)

quality: medium

Rating

3.1 / E2
S3
T3 

heights

elevation min/max : 1400 m / 2710 m

height_diff: +1400 m / -1400 m

orientations

E W S N

description

Pujada

Des de l'aparcament, continuem cap al N seguint la pista, que mor al pla de Boavi. Creuem el pla fins a trobar el pont sobre la Noguera de Lladorre, poc per sota de l'aiguabarreig dels barrancs de Broate i de Romedo. Seguim l'evident camí que serpenteja per la majestuosa avetosa i que ens porta a un pont sobre el riu de Sellente. A l'altre costat, deixem de seguida el camí principal (GR) i prenem un trencall a l'esquerra, un camí menys fresat i que cal anar endevinant, que ens endinsa de nou al bosc. Durant una bona estona, el camí puja flanquejant deixant el barranc entre 50m i 100m de desnivell per sota. Passat un replà, fa una curta baixada ja fora del bosc i s'acosta al barranc just abans que faci unes estètiques cascades. A partir d'aquí, la vall s'obre i el camí esdevé molt més amable.

Remuntem la vall fins a passar per sota del refugi metàl·lic, ben visible a sobre d'un morro situat al peu del Guins de l'Ase. Girem al N i anem a buscar l'ampla coma que remunta cap a l'estanyol de Broate. El creuem en direcció NW i ataquem el cim, ja ben proper.

Baixada

Pel mateix itinerari de pujada o bé per Salibarri, vall a la que es pot accedir per les pales del S del cap de Broate o per la canal W del pic de Broate.

remarks

L'entrada a la vall de Romedo és perillosa amb neus dures per l'exposició al barranc i està molt exposada a allaus procedents del pic de les Canals de Sellente. Per altra banda, el camí no és gens evident si queda tapat per la neu, el terreny esdevé perdedor. És raonable escometre aquest itinerari a la primavera avançada, quan la neu ja està alta, quan és contínua per sobre dels 1900m o 2000m.

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • de
  • es
  • en
  • eu
  • it
  • fr