Bastiments : Ruta circular des de Vallter: Coll de la Marrana > Bastiments > Pic de Freser > Pic de l'Infern > Pic dels Gorgs > Coll de la Marrana

Bastiments : Ruta circular des de Vallter: Coll de la Marrana > Bastiments > Pic de Freser > Pic de l'Infern > Pic dels Gorgs > Coll de la Marrana

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

Map

  • IGN - 2250ET - Bourg-Madame - Mont-Louis - Col de la Perche

Licence

General

route_types: loop
activities:
durations: 1 day(s)

quality: medium

Rating

T4 

heights

elevation min/max : 2090 m / 2881 m

height_diff: +1130 m / -1130 m

route_length: 11.5 km

orientations

E W S N

description

Ruta circular des de Vallter 2000 per encadenar els cims del Bastiments, Pic de Freser, Pic de l'Infern i Pic dels Gorgs.

Des de Vallter 2000 pugem seguint les pistes i passant pel Refugi d'Ulldeter fins al Coll de la Marrana (2529 m). Un cop al coll ascendim directament al Bastiments pel terreny rocós de la vessant S.

Un cop aquí el terreny es torna més interessant (i menys evident) amb alguns passos on les mans ens seran necessàries per avançar. Des del Bastiments baixem seguint l'aresta fins al Coll de Coma Mitjana (2705 m) i ascendim entre blocs de pedra fins al Pic de Freser.

El tram entre el Pic de Freser i el Pic de l'Infern és el més salvatge de la ruta, obligant a utilitzar les mans en els passos més delicats. Tot i no ser complicat, pot esdevenir un obstacle per algú amb poc experiència.

El Pic dels Gorgs està just al davant del Pic de l'Infern i des d'allà seguirem l'aresta no especialment complicada que ens conduirà fins al Portell i la Barraca de Tirapits.

L'últim tram el farem seguint el GR que ens farà descendir fins a 2420 m per, tot seguit, fer-nos ascendir un altre cop fins al Coll de la Marrana.

remarks

Es tracta d'una ruta molt interessant per fer molt més completa una excursió senzilla al Bastiments.

La ruta circular, si encara es tenen forces després de l'aresta, es pot allargar fins al Pic de la Vaca o culminar-la amb un atac al Gra de Fajol de tornada des del Coll de la Marrana.

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • de
  • es
  • en
  • eu
  • it
  • fr