Pic del Martell : Chumy Chúmez

Pic del Martell : Chumy Chúmez

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

View in other lang es

Licence

General

route_types: loop
activities:
durations: 1 day(s)

climbing_outdoor_type: multi

quality: medium

Rating

6a+ > 5c

  A0    P2 

heights

elevation min/max : 240 m / 370 m

height_diff_up: 200 m

height_diff_difficulties: 110 m

difficulties_height: 240 m

orientations

E W S N

description

Aproximació

Des de l'aparcament del sector de totxo de penya Ginesta, baixem uns metres per la carretera i de seguida prenem un camí a l'esquerra que puja fent ziga-zagues. Guanyem prou alçada com per passar per una ampla vira entre petites línies de roca, en direcció a la Vallbona. El camí no és evident, perquè hi ha molts petits corriols que discorren paral·lels. Aviat se'ns obre la vall i a l'esquerra ens apareix la paret, que va guanyant alçada a mesura que anem davallant resseguint-ne el peu de més o menys a prop. En seguim la base fins just passat el característic esperó de la Mutant World. El nom està escrit al peu de la via.

472758

La via

Vegeu el traçat de la via a l'Escalatroncs.

L1 IV+ 35m El llarg discorre per la dreta de la canal de darrere l'esperó de la Mutant World. Es van superant graonades, una de les quals una mica desplomada, però sempre amb bones preses. Cap a la meitat del llarg, arribem a sota d'una placa, contínua fins a la reunió. Parabolts força allunyats, es pot anar protegint amb friends.
L2 6a+ 35m Llarg molt vertical, relativament ben protegit. Es creuen dues línies d'altres vies que es deixen a la dreta, seguim els parabolts vermellosos. Seguim per la placa del final del 1r llarg fins a una panxa llisa i molt polida, fet que provoca que el grau sigui actualment superior a quan es va obrir la via. Possiblement és més que 6a+. En tot cas, es pot superar fent A0 dels parabolts. La reunió es troba just damunt d'aquest tram, sobre un arbust.
L3 V+ 35m La dificultat és força menor al primer tram, fins que arribem a una fissura una mica esbiaixada a l'esquerra. A continuació, superem un parell de desploms, amb força bona presa, tot i que el primer té un pas llarg.
L4 IV 40m Des de la reunió sortim cap a la dreta per anar a buscar una placa que hi ha a la dreta d'una canal amb un petit arbre a dins. La placa permet protegir amb algun friend petit. Superada la placa, entrem a la canal, ja per sobre de l'arbre i superem un nou ressalt abans d'entrar a una zona de menor pendent, on cal anar cercant el pas entre la vegetació, amb tendència a la dreta, per anar a buscar la reunió a dalt de tot.

Retorn

Resseguim la paret per dalt cap a l'esquerra (S) fins a trobar un corriol perdedor amb alguna fita que ens porta o bé al camí de pujada o bé al camí d'accés al totxo de penya Ginesta.

remarks

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • en
  • fr
  • eu
  • de
  • it