Pic de Sotllo : des del pla de Boet

Pic de Sotllo : des del pla de Boet

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

Map

  • IGN - 2148OT - Vicdessos - Pics d'Estats et du Montcalm

Licence

General

route_types: return_same_way
activities:
durations: 1 day(s)

quality: medium

Rating

T3 

heights

elevation min/max : 2806 m / 3073 m

height_diff: +1300 m / -1300 m

orientations

E W S N

description

Pujada

Des de l'aparcament de la Molinassa, seguim per la pista fins a trobar la barrera. Podem seguir per la pista o tallar els revolts per la drecera. En acostar-nos al pla de Boet, prenem un camí ample a l'esquerra (indicadors) que creua el riu de la Vall Ferrera i segueix fins al refugi, a l'altre costat del barranc d'Areste.

Just en arribar al refugi, prenem el camí que s'enfila a la dreta. Deixem el camí que se'n va cap al barranc d'Areste a mà dreta i girem a l'W per passar un collet secundari (indicador), després del qual fem un llarg flanqueig que va girant a N per entrar a la vall de Sotllo. A l'altura d'una petita font hi ha una bifurcació. El camí de dalt estalvia una mica de desnivell però té una curta desgrimpada, mentre que l'altre evita les dificultats però baixa més que l'altre. Els camins es retroben i al cap de poc creuem el barranc de Sotllo per un pont de fusta. Seguim vall amunt, i als plans de Sotllo el camí es torna a bifurcar. Es pot seguir vora un dels torrents o bé fer una llarga diagonal a l'esquerra. Els camins es retroben al SW d'un promontori previ a l'estany de Sotllo. El voregem per l'W i continuem cap al NE seguint la vall fins a l'estany d'Estats, que també voregem per l'W.

El camí ens condueix al peu de la pala que ens separa del port de Sotllo, al qual accedim per tartera, amb curtes ziga-zagues a la part inferior i amb un flanqueig a la superior. Un cop al port de Sotllo, baixem uns metres per la cara N i girem a l'W (més o menys en funció de la innivació i de si es vol o no esquivar la neu). Remuntem una petita coma pedregosa que presenta una barra enmig, fàcil de superar però molt descomposta. Hi ha línies de fites que miren d'evitar les parts més descompostes. Superat aquest pas, seguim cap a l'W deixant la cresta al S pràcticament tota l'estona fins a arribar al cim.

Baixada

Per qualsevol de les opcions descrites.

remarks

Les congestes a la cara N de port de Sotllo poden estar glaçades fins i tot a l'agost. Grampons útils segons innivació.

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • de
  • es
  • en
  • eu
  • it
  • fr