Pic de Ventolau : pel barranc de Coma Videllera

Pic de Ventolau : pel barranc de Coma Videllera

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

Licence

General

route_types: return_same_way
activities:
durations: 1 day(s)
configuration: corridor

quality: medium

Rating

E2
S3
T3 

heights

elevation min/max : 1720 m / 2843 m

height_diff: +1150 m / -1150 m

orientations

E W S N

description

Pujada

Des del refugi de la Pleta del Prat, seguim una pista que remunta al NW de la pista de debutants, paral·lelament al telecadira. De seguida fa un parell de ziga-zagues (possible retallar, sender amb fites). A la tercera corba tancada ens trobem damunt d'un morro que permet un accés fàcil al fons del barranc de Coma Videllera. El seguim amunt. A l'estiu, cal seguir un corriol marcat amb fites pel marge orogràfic dret.

Passem un primer escanyament (cascades al costat S) amb algun bloc de roca gros, després del qual hi ha un replà, on el camí es perd una mica. En tot cas, la continuació és evident. Cal remuntar la pala herbosa que sembla tallada al peu del contrafort que ve del pic de la Coma del Forn. A la base del contrafort, la pala continua fins a un collet que dóna accés a una fondalada, que creuem i després de la qual girem al NW per seguir per la valleta que ens condueix al coll entre el pic de Tres Estanys i el Ventolau. Ja només falta remuntar la pala fins al cim.

Baixada

Pel mateix itinerari. Cal fer molta atenció al pas després de la fondalada. Remuntem la desena de metres fins al collet que permet sortir-ne cap a l'E i aleshores seguim cap a la dreta seguint la base del contrafort que baixa del pic de la Coma del Forn. Des d'aquí, la baixada ja és evident, sempre pel fons del barranc.

remarks

A l'hivern és un itinerari molt exposat, que demana neu molt estable. És més aconsellable com a baixada que no pas com a pujada.

Després de passar la fondalada de cota 2331, cal pujar a un collet 10m més amunt (2343m). Des d'aquí cal resseguir el contrafort que tenim al S per anar a buscar una pala franca. No s'ha de seguir la sortida natural, que creua un tallat.

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

external_resources

Comentaris sobre els punts delicats per allaus a tavascan.net

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • en
  • it
  • es
  • fr
  • eu
  • de