Campirme : des d'Estaon

Campirme : des d'Estaon

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

Licence

General

route_types: return_same_way
activities:
durations: 1 day(s)

quality: medium

Rating

2.1 / E1
S2
T1 

heights

elevation min/max : 1240 m / 2633 m

height_diff: +1400 m / -1400 m

orientations

E W S N

description

Pujada

Es pot començar des del pont de la Molina (just a sota d'Estaon) o bé es pot seguir amb cotxe fins al final de la pista neix al costat d'aquest revolt i que remunta la vall de Peracalç. En el primer cas, un curt sender ens dóna accés a la pista, que seguim, tret d'un tram en què hi ha un camí que cicula paral•lel per l'altre costat del riu (indicacions).

Per sobre de la borda de Colatxo, el GR creua el riu i va pel camí vell, pel marge oposat del riu. Aquest camí antic ve del pont de la pista sobre el riu que hi ha sota aquesta borda, però el tram inferior està molt perdut perquè ha quedat envaït pel riu.

Des del final de la pista el camí puja pel marge orogràfic esquerre fins a les bordes de Nibrós. La majoria estan en bon estat i fa la sensació de petit poble. Continuem pel mateix marge remuntant la vall i passem les bordes de Clavillats. Fins a les bordes de Nibrós, amb esquís, hi ha poca alternativa al camí, que poques vegades deu ser esquiable, donat que queda creuat per molts torrents que aporten aigua al camí. Per sobre de Nibrós, i, encara més de Clavillats, hi ha prats al voltant del camí que fan més fàcil progressar amb esquís. Just abans de les bordes de Perafita creuem el riu per un pont. Pugem ara pel marge orogràfic dret.

Pujada pels estanys de Campirme

Creuem el barranc de Campirme i anem cercant el pas entre les argelagues, que creixen a banda i banda del camí, fent-lo poc visible a estones. Una mica abans d'arribar a la cabana comunal de Peracalç resulta millor circular per l'altre marge, on hi ha menys vegetació.

A partir d'aquí la vall és de pendent menys constant i va fent graonades, que a la part de dalt coincideixen amb els estanys de Soliguera. Els deixem a la dreta i anem a guanyar la carena que baixa del cim del Campirme en direcció NE. Un cop la guanyem, ja només cal seguir l'ampla llomada fins al cim. El punt més alt no és el que té el vèrtex geodèsic sinó un bony que hi ha just abans.

Pujada pel bosc de Perafita

Aquesta és una bona opció en cas de neu inestable. Girem a l'esquerra just per sobre de les bordes de Perafita i remuntem l'ample vessant per sota d'un bosc. Com més cap a l'esquerra, és a dir, pel fil del llom, menys bosc trobarem. Seguim amunt, el pendent es va suavitzant i sortim a les amples llomades de dalt, que seguim fins a la carena S del Campirme, que resseguim cap al N. És més fàcil progressar pel vessant W.

Baixada

Ens dirigim cap al S seguint la serra de Penyes Negres fins a la collada de Gavàs. Passem per sota del turó de Campirme i girem a l'E en direcció al turó d'Escamelleda (creuem una pista). Al nord d'aquest turó, i pel marge dret del petit rierol, hi ha un corriol que baixa fins a l'aiguabarreig amb el barranc d'Enterrius. El creuem uns metres per sota de l'aiguabarreig i continuem per un camí més fresat i visible que se'n va cap al serrat de Clavillats. Deixem el camí i cerquem el millor pas entre les escobes per la carena que baixa en direcció SSE. Aviat veiem sota nostre les bordes d'Enterrius, on hem d'arribar. Superem uns 150m de desnivell pel vessant poblat d'escobes, cercant les traces que hi deixa el bestiar.

Un cop a les bordes, la vegetació s'obre i permet avançar amb més facilitat. Baixem pels prats d'una borda a la següent i acabem anant a sortir al costat del riu, on un camí marcat ens duu fins a les bordes de Nibrós, on retrobem el camí de pujada per la vall de Peracalç.

remarks

El camí que baixa pel bosc des de la collada de Campirme comença per una antiga pista que descendeix suaument. S'ha de deixar en algun punt per un camí que hauria de passar pel bosc en direcció a les bordes d'Enterrius. La realitat és que està molt perdut, com la resta de camins que travessen vessants d'escobes. Per això proposem la baixada per Enterrius.

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • es
  • en
  • de
  • eu
  • it
  • fr