Sant Jeroni : des del Bruc, pel camí dels Francesos

Sant Jeroni : des del Bruc, pel camí dels Francesos

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

Licence

General

route_types: return_same_way
activities:
durations: 1 day(s)

quality: medium

Rating

T2 

heights

elevation min/max : 450 m / 1236 m

height_diff: +800 m / -800 m

orientations

E W S N

description

Pujada

Des del poble creuem el torrent de l'Illa per algun dels carrers que van cap a l'E i aleshores prenem la pista que passa per davant de can Farrés. Seguim cap a l'E fins a creuar el torrent del Castell, punt en què la pista vira al S. Trobem al cap d'una estona una pista que prenem a la dreta per una curta distància, ja que de seguida en prenem una altra a l'esquerra, cap al N. Poca estona després creuem el torrent de Migdia per un sender que ens porta a una antiga pista que va a l'E. Surt a una altra pista que agafem a l'esquerra per seguir cap al N. Quan aquesta fa una marrada cap a l'W, continuem al N per un camí (barrera, indicador del parc natural de Montserrat), punt on comença el camí dels Francesos.

Aquest primer tram està abalisat amb marques carbassa i de petit recorregut (blanques i grogues). Una mica més amunt se'ns ajunta un corriol per l'esquerra i a partir d'aquí tenim també marques grogues. El camí va remuntant decididament fent ziga-zagues per dins del bosc en direcció NNE. En passar per sota del coll de l'Ajaguda, deixem un sender a l'esquerra i girem al NE.

En acostar-nos a les roques del Camell de Sant Jeroni veiem arribar un sender per la dreta i encara un altre per l'esquerra. Seguim per l'W d'aquestes roques cap al N fins a passar el coll de l'Albarda. Poc després sortim al camí que ve de Sant Joan (senyal metàl·lic per indicar el camí per on hem pujat que indica que també serveix per anar al Montgròs i al refugi d'Agulles), que seguim fins al cim de Sant Jeroni.

Baixada

Pel mateix itinerari.

remarks

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • en
  • it
  • es
  • fr
  • eu
  • de