Roc Ponent : Via GER

Roc Ponent : Via GER

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

View in other lang en - es

Licence

General

route_types: loop
activities:
durations: 1 day(s)

climbing_outdoor_type: multi

configuration: edge

quality: medium

Rating

5b > 5b

    II    P3 

heights

elevation min/max : 640 m / 990 m

height_diff: +350 m / -350 m

height_diff_difficulties: 180 m

difficulties_height: 800 m

orientations

E W S N

description

Aproximació

Des de l'Espluga de Francolí, prenem la carretera de Prades. L'abandonem just creuat el barranc de Castellfollit, tombem a l'esquerra per una petita pista asfaltada, que seguim fins a l'altura d'una antiga pedrera, ben visible a l'esquerra. Hi ha un petit trencall a mà esquerra en cul de sac, d'on surt un corriol que, creuat el rierol entra al bosc al peu del munt de rocs de granit de l'antiga explotació. Fa unes ziga-zagues fins a un punt on es bifurca. Encara que resulta poc evident d'entrada, és millor el trencall de la dreta (el de l'esquerra es perd dins d'un bosc brut). Sortim a una tartera que remuntem fins al peu de via.

La via

L1 5b 30m L'entrada és una mica a l'esquerra d'un marcat diedre, per una petita xemeneia que desemboca a un balcó. Damunt del balcó hi ha un pas fi ben protegit amb pitons, superat el qual cal tornar a la dreta seguint un relleix fins a un arbre (reunió).
L2 5b 35m Sortim pel diedre que tenim al damunt fins a arribar a un forat que permet veure l'altre vessant. En aquest moment girem a l'esquerra i voregem el fil de l'aresta per anar a passar per una vira, protegida amb tres pitons ben visibles, que ens porta a una alzina recargolada on fem reunió.
L3 5b 25m Fem una curta tirada fins a una alzina que hi ha a l'aresta. Malgrat que es pot vorejar per sota i anar a buscar el fil de l'aresta (IV+), es pot pujar directament cap a l'alzina superant un mur vertical amb fissures que permeten progressar-hi i protegir el pas. Reunió a l'arbre.
L4 4c 40m Sortim del forat on hi ha l'alzina pel diedre que hi ha a continuació. Superem un morro de l'aresta i, per terreny més fàcil continuem pel fil fins a la reunió, situada al costat esquerre del fil (2 parabolts). 40 m IV+. Si s'evita el diedre, IV.
L5 4c 50m Pugem directament cap amunt des de la reunió per superar l'últim contrafort seriós de l'aresta (IV+). Després s'ajau força i grimpem fins al cim (II).

Vegeu el croquis de la via a l'Escalatroncs.

remarks

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

  • Els tascons i friends entren bé al llarg de tota la via. Bagues llargues per a algun pont de roca i per a les reunions als arbres.

external_resources

Vèrtex núm. 244.

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • eu
  • it
  • de
  • fr