Pic de la Coma d'Or : Travessa Els Angles - L'Ospitalet

Pic de la Coma d'Or : Travessa Els Angles - L'Ospitalet

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

Map

  • IGN - 2249ET - Font-Romeu - Capcir
  • IGN - 2249OT - Bourg-Madame - Col de Puymorens - Pic Carlit

Licence

General

route_types: traverse
activities:
durations: 2 day(s)

quality: medium

Rating

E1
PD / S3

heights

elevation min/max : 1400 m / 2826 m

height_diff: +1700 m / -2100 m

description

1r dia

El punt de sortida és l'inici de la pista de la Font Grossa, al capdamunt de la urbanització d'Els Angles. Seguim la pista fins al final, moment en què continuem pel fons de la vall per un camí sense grans dificultats. Anem seguint el fons de la vall fins a passar el roc Peborni, un contrafort del mont Llaret. A partir d'aquí anem decantant-nos a l'esquerra per guanyar el que des de baix sembla un coll, a la nostra esquerra, però que en realitat és la sortida d'aigües de l'estany de la Balmeta. El creuem i en sortim pel costat oposat per una petita coma neta d'arbres, a l'esquerra del barranc que alimenta l'estany. Creuem un tram de menor pendent i arribem als plans del voltant de la Cabana de la Balmeta. Des d'aquí, amb el Petit Peric ben visible, continuem cap al N en direcció a aquest cim. La darrera pala és el tram més dret de l'ascensió, si bé no presenta cap problema per pujar fins a dalt amb els esquís.

Des del cim comencem la baixada pel mateix itinerari, però de seguida cercarem la manera de decantar-nos a l'esquerra (E) per mirar de perdre la mínima alçada necessària per travessar les esplanades de sota la vall del Rec del Puig Peric i la del Rec de la Llosa. És possible travessar-les sense haver de posar pells i arribar al vessant dret de la vall de la Grava, que baixarem en flanqueig, ara cap al N per entrar al màxim dins de la vall.

Un cop al fons de la vall de la Grava, seguim cap al NW i així que el vessant que ens queda a l'esquerra ho permet, anem guanyant alçada per atènyer el replà situat sota mateix del darrer pendent que ens separa de la Portella de la Grava.

La cabana del refugi de Roset (no apareix a molts mapes) es troba al final del pla que hi ha sota la portella, abans d'arribar a l'estany de Lanós, al SE d'un turó que el separa de la cua de l'estany. Hi ha diversos mapes que marquen la Cabana del Solà. Es tracta d'una construcció similar a la de Roset, però en molt pitjors condicions (porta arrencada, sostre de xapa).

2n dia

Vegeu la descripció de l'etapa de la cabana de Roset a l'Ospitalet aquí.

remarks

Baixada cap a l'Ospitalet fortament desaconsellada: bosc brut, línia ferroviària amb filats elèctrics per impedir creuar-la i carretera transitada per arribar al poble.

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • de
  • es
  • en
  • eu
  • it
  • fr