Les Agudes : Travessa del Montseny

Les Agudes : Travessa del Montseny

{{detailsCtrl.documentService.document.associations.images[0].locales[0].title}}

Application mobile

View off-line all information from this route on the Camptocamp mobile application.

Associated waypoints

View in other lang en

Licence

General

route_types: traverse
activities:
durations: 1 day(s)

quality: medium

heights

elevation min/max : 135 m / 1706 m

height_diff: +2100 m / -2500 m

route_length: 48.0 km

description

477856

Pujada al Matagalls

Sortim de l'estació dels Hostalets de Balenyà seguint la via del tren fins a prendre un carrer que dóna accés a la pista que remunta pel marge dret del torrent de Vallossera. Passada la Casanova del Muntanyà continuem cap a l'E, on trobem una carretera asfaltada que prenem a l'esquerra per deixar de seguida, en direcció al Muntanyà. En arribar-hi, tombem a l'esquerra, seguint una pista que fa giragonses però que continua cap a l'E. Trobem un camp de golf, que voregem per la dreta.

Un cop creuat el torrent que drena el camp de golf, la riera de l'Afrau, seguim la pista que puja pel serrat de Gatillepa, fins a sortir a la carretera asfaltada (GR-2), que ens portarà al Brull. Dins del poble, girem a la dreta per la carretera de Collformic i de seguida la deixem per agafar una pista que surt en direcció N i que de seguida es bifurca: deixem el GR i seguim cap a la dreta en direcció al Puig Castellar. Abans d'arribar-hi deixem la pista i prenem un camí que el voreja pel S i que continua (fites) per un llom (torre elèctrica al capdamunt), fins al Pla de la Castanyera. El travessem i al cap de poc trobem la pista que puja cap a la Font Pomereta. Una mica abans d'arribar a la font, deixem la pista i prenem un camí que puja pel llom i que duu al turó dels Esqueis i al pla dels Cent Sous, on prenem el trencall a l'esquerra. En arribar al torrent de Rentadors, agafem un petit corriol (fites) que puja cap al NE en direcció al pla dels Ginebres, situat sobre un llom que, cap a la dreta, ens durà al cim del Matagalls.

Del Matagalls al Turó de l'Home

Des d'aquí seguim en direcció E cap al Coll Pregon i cap al coll de Sant Marçal (restaurant). Seguim una estona la carretera de Santa Fe fins al pla d'en Mont, on prenem un camí que puja cap al SE en direcció als Castellets, que són una successió de petites puntes entre les quals el camí va serpentejant (II) fins a atènyer la base de la darrera pujada, que té passos de grimpada (II). Arribem al cim de les Agudes. Un camí molt fresat porta des d'aquest cim fins al Coll Sesbasses, on una pista arrenca cap al Turó de l'Home.

Baixada cap a Sant Celoni

Ara ens cal baixar pel vessant N i agafar una pista que fa ziga-zagues cap a Santa Fe (indicacions). Passem els dos restaurants i seguim cap a l'E per vorejar el pantà pel S. A la presa, un camí ens dóna accés a una pista que baixa seguint la riera de Gualba. Poc després de passar una canonada, i abans d'arribar a la següent ziga-zaga, prenem un camí que puja a la dreta i que permet enllaçar amb una pista que baixa cap a Can Pereres Nou. Cal passar per la pista que segueix per davant de la casa i que flanqueja fins a trobar un trencall a l'esquerra que baixa cap a Can Perepoc (indicacions i GR). Aquesta pista baixa cap al Sot del Purgatori.

El GR-5 passa pel costat de Campins i segueix una pista que baixa lleugerament cap a l'ESE fins a Sant Celoni. Per arribar a l'estació de tren, en trobar la via girarem a la dreta per una pista que després segueix la riera del Pertegàs. La creuem i acabem d'arribar a l'estació pels carrers de Sant Celoni.

remarks

Sensitive areas
There are sensitive areas on this route. Please refer to the map.

gear

Grampons útils a la grimpada dels Castellets i les Agudes si hi ha neu.

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • de
  • fr
  • eu
  • es
  • it