Mont Rachais: Ruta circular des del centre de Grenoble
{{ '2015-05-02' | amDateFormat:"dddd Do MMMM YYYY" }}

Mont Rachais: Ruta circular des del centre de Grenoble
{{ '2015-05-02' | amDateFormat:"dddd Do MMMM YYYY" }}

Elevation profile

Application mobile

View and save your outputs directly on the field using the Camptocamp mobile application.

Licence

General

activities

frequentation: some

condition_rating: good

quality: great

Download track as

Rating

T1 

heights

elevation min/max : 202 m / 1044 m

elevation_access: 213 m

height_diff: +965 m / -965 m

length_total: 16.219 km

Access

public_transport: yes

access_condition: cleared

lift_status: open

participants

participant_count: 2

Inami, naina

route_description

Accedim a la Bastille per qualsevol de les múltiples vies que ens endinsen en aquesta antiga fortalesa integrada a la part baixa de la muntanya. Es pot optar per agafar el telefèric i estalviar-se els primers 200m de desnivell però els camins d'accés (en molts moments per escales) entre antigues muralles i túnels fan aquesta part de l'ascens molt interessant.

Des de la part de darrere de la Bastille (a l'entrada del pàrquing) s'agafa una pista forestal que ens porta ràpidament cap al Mont Jalla on hi ha un memorial a les tropes de muntanya i unes boniques vistes de la ciutat i de la Bastille.

El camí segueix amunt, aquest cop ja molt més estret, amb moments de fort pendent que ens fan guanyar alçada ràpidament. Cap als 800m d'altitud cal abandonar el GR i seguir un camí molt menys transitat amb marques vermelles (no sempre gaire visibles) que ens portarà del dret al cim del Mont Rachais. El cim no té res d'especial ja que la vegetació tapa les vistes però es pot continuar "crestejant" per camí molt més còmode en direcció nord i després de remuntar des d'un petit coll arribarem a unes praderes molt agradables que deixen una bonica panoràmica del massís de la Chartreuse.

El descens el podem fer seguint una pista (amb bones vistes de la Belledonne i de la vall) i posteriorment un camí que ens portarà al serpentejant camí que descendeix directament a La Tronche des d'on es torna fàcilment a Grenoble.

weather and conditions


Variable, núvols baixos amb estones de sol.


Dia ideal per una petita escapada sense agafar el cotxe. L'única cosa en contra (per posar-hi alguna pega) ha estat que els camins estaven una mica enfangats entre el Mont Jalla i el Mont Rachais degut a la humitat i a les pluges dels últims dies.

El camí final no està molt marcat i és fàcil perdre'l de vista però les "rutes alternatives" no suposen una gran dificultat tampoc.

timing

[b]9:50[/b] Sortida
[b]11:55[/b] Cim i[/i]


[b]11:55[/b] Inici "cresta" + descens
[b]14:30[/b] Arribada i[/i]

[i]Ritme moderat[/i]

access_comment

La sortida la podem començar a qualsevol punt de Grenoble.

personal comments

Una excursió a l'abast de la mà ja que es pot realitzar, sense utilitzar cap mitjà de transport, des de la mateixa ciutat de Grenoble.

La proximitat d'aquesta petita muntanya a la ciutat fa d'ella una bonica excursió familiar que pot completar les visites a la Bastille i al memorial del Mont Jalla. Tot i així, encara que no presenta cap dificultat tècnica, si es vol fer l'ascensió completa s'han de tenir ben en compte els 900 metres de desnivell a superar, ja que poden resultar molt durs si no s'està una mica en forma.

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • de
  • es
  • en
  • eu
  • it
  • fr