Ecomobilitat

General

activities
categories: soft_mobility, site_info

article_type: collab

quality: fine

View in other lang fr

Licence

Què és l'ecomobilitat?

L'ecomobilitat consisteix en anar a la muntanya sense cotxe, en general fent ús del transport públic (tren, autobús, transports a demanda). Hi ha qui completa el trajecte amb la utilització de la bicicleta. En tot cas, les possibles sortides són un munt, ja siguin d'un sol dia o diversos.

L'ecomobilitat a camptocamp

Com trobar informació sobre ecomobilitat?

Hi ha diferents nivells de cerca per trobar informació sobre l'ecomobilitat a camptocamp, segons l'objectiu perseguit.

Nivell sortida

Cercar sortides fetes amb ecomobilitat a una zona determinada permet donar idees i dóna informació pràctica sobre les facilitats d'ús del transport públic per accedir als inicis dels itineraris.
Per cercar sortides "Ecomobilitat", n'hi ha prou d'anar al menú Guia de ressenyes >> sortides >> Cerca i d'escollir "sí" al criteri "sortida amb ecomobilitat". Es pot millorar la cerca afegint d'altres criteris, com el massís o el tipus d'activitat

Nivell itinerari

Fent ús de la cerca d'itineraris, és fàcil dissenyar noves sortides amb transport públic.
Per fer-ho, cal anar al menú Guia de ressenyes >> itineraris >> Cerca i filtra els itineraris accessibles amb transport públic. És el criteri "Accés amb transport públic" (veure a sota) el que permet fer aquest tipus de cerca. Com en el cas de les sortides, es poden fer servir molts d'altres criteris: massís, activitat, dificultat, desnivell, etc

Nivell accés

Els accessos són els punts de partida o d'arribada dels itineraris. És aquí on hi ha la informació sobre el transport públic que hi arriba.
Per cercar un accés cobert per transport públic, cal anar al menú Guia de ressenyes >> accés >> Cerca, i omplir la resta de criteris que es consideri oportú, com el massís o l'alçada

sobre el nivell de servei desitjat:

servei regular: l'accés és cobert almenys per un servei d'anada i tornada cada dia de la setmana durant tot l'any.
servei de temporada: l'accés és cobert almenys per un servei d'anada i tornada cada dia de la setmana, però només durant part de l'any.
servei reduït: l'accés és cobert només alguns dies de la setmana i no necessàriament durant tot l'any.
servei de proximitat: l'accés no queda cobert directament per cap transport públic, però una parada propera permet arribar-hi recorrent una distància raonable.
sense servei: l'accés no queda cobert per cap transport públic.

sobre el tipus de transport públic desitjat:

tren: en general, un cop fora del tren es pot completar l'aproximació amb bicicleta; la major part de línies regionals permeten pujar-hi les bicicletes.
autobús: viatjar amb autobús amb la bicicleta sol ser més complicat, però tanmateix possible. Cal consultar cada companyia.
servei a demanda: taxi o microbús a demanda que permet prolongar una línia regular, i accessible amb el mateix bitllet de tren o autobús.

Podeu també cercar accessos coberts pel transport públic amb l'ajuda del mapa.

Enllaços entre els diferents nivells

Un cop s'ha acabat la cerca sobre l'accés, es mostra la llista d'accessos que compleixen els criteris indicats. A partir d'aquesta llista és possible visualitzar els itineraris associats, així com les sortides i les condicions associades, gràcies a les llistes desplegables situades a dalt i a baix de la llista de resultats.
Hi ha enllaços d'aquest mateix tipus a les llistes de resultats de dels altres nivells.

Contribueix-hi

Pendent de desenvolupar

El fòrum "Ecomobilitat"

Per intercanviar bones idees sobre ecomobilitat:
http://www.camptocamp.org/forums/?lang=ca

Associated waypoints

Associated routes

Associated articles

Associated books

Associated xreports

Comments

No thread yet?

Log in to post the first comment

No thread yet?

Log in to post the first comment

{{::post['created_at'] | amUtc | amLocal | amTimeAgo}}
  • en
  • de
  • eu
  • es
  • it